ABOUT ME

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα.

Ονομάζομαι Ιωάννης Βενετικίδης και είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων στον τομέα της Πληροφορικής. Το βασικό μου πτυχίο, το έλαβα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και αφορά και αυτό τον τομέα της Πληροφορικής. Η ειδίκευση μου έγκειται στους τομείς των Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων (Embedded Systems), στην Τεχνολογία & Ποιότητα Λογισμικού, καθώς και στον Προγραμματισμό.

Η πορεία μου στο χώρο της Πληροφορικής, ξεκινάει το 2000 με την έναρξη των σπουδών μου στο δημόσιο ΙΕΚ του Αιγάλεω, ως Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα (multimedia). Οι σπουδές μου περιλάμβαναν μαθήματα Προγραμματισμού σε γλώσσες PASCAL και C/C++, αλλά και παρακολούθηση πολυμεσικών προγραμμάτων όπως είναι το Director, Photoshop, Athorware, CoulEdit, PowerPoint, Dreamwiver κτλ. Αυτή η ασχολία και ιδιαίτερα ο Προγραμματισμός, μου έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματα ώστε να ασχοληθώ με τον χώρο της πληροφορικής. Το αποτέλεσμα της δίψας μου για περισσότερη γνώση ήταν να κάνω αίτηση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), τη χρόνια που τελείωνα το ΙΕΚ τον Φεβρουάριου του 2002. Η αίτηση μου έγινε δεκτή κατόπιν κλήρωσης μου στους πρώτους 720 τυχερούς από τους 9000 αιτούντες του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Πληροφορικής.

Ακολούθησε η φοίτηση μου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), η οποία ολοκληρώθηκε σε πέντε χρόνια, όταν ο μέσος όρος διεκπεραίωσης σπουδών είναι άνω (ή ίσος) των έξι ετών. Παρακολουθώντας το προπτυχιακό πρόγραμμα ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με μαθήματα όπως είναι η Τεχνολογία Λογισμικού (1 και 2), Προγραμματισμός (C/C++, Java), Τεχνικές και Αλγόριθμοι Προγραμματισμού,  Διαχείριση και Ποιότητα Λογισμικού,Τυπικές Προδιαγραφές και Εγκυροποίηση Λογισμικού, Βάσεις Δεδομένων, Λειτουργικά Συστήματα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, Μικροεπεξεργαστές και Ψηφιακή Σχεδίαση (1 και 2) κτλ. Η παρακολούθηση τους με έκανε να νιώθω ότι έχω λάβει “επιδερμική” γνώση και ότι η περαιτέρω ενασχόληση θα ήταν καθαρά επί προσωπικού επιπέδου. Δεν μου έφτανε αυτό και έτσι αποφάσισα, τελειώνοντας τις 12 υποχρεωτικές Θεματικές Ενότητες (ΘΕ) που οδηγούν στην απόκτηση του πτυχίου, να κάνω αίτηση και για μια τελευταία ΘΕ την Πρακτική Εξάσκηση σε Θέματα Λογισμικού (πτυχιακή εργασία). Πριν την ολοκλήρωση των 12 υποχρεωτικών ΘΕ προηγήθηκε μια 13 ΘΕ το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων το οποίο και ολοκλήρωσα με επιτυχία. Επιλέγοντας την τελευταία 14 ΘΕ λοιπόν, παροτρύνθηκα από τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο να λάβω το πτυχίο (σε 5 χρόνια) και να συνεχίσω το έργο (project) ως άτυπος εξωτερικός συνεργάτης. Το έργο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην σωστή χρονική περίοδο, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του επιβλέποντα καθηγητή.

Μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση του έργου (Μάιος του 2008), η δίψα για περισσότερη γνώση και εξέλιξη με έκανε να θελήσω να παρακολουθήσω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών πληροφορικής (ΜΠΣΠ). Οι εξελίξεις όμως μου επιφύλαξαν εκπλήξεις, από τα 4 προγράμματα σπουδών που έκανα αίτηση τα 3 με δέχτηκαν στο πρόγραμμα τους. Δεδομένου του αποτελέσματος, αποφάσισα να προκαλέσω τον εαυτό μου με το να προσπαθήσει και να διεκπεραιώσει δύο παράλληλα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια. Έτσι λοιπόν επέλεξα να παρακολουθήσω το ΜΠΣΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά (Πα.Πει) «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής» με κατεύθυνση τα «Ενσωματωμένα Υπολογιστικά Συστήματα» (Embedded Systems) και το ΜΠΣΠ «Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ). Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, κατάφερα να τελειώσω σε εύλογο χρονικό διάστημα, πέραν του βαθμού δυσκολίας που υπήρχε. Και τα δύο προγράμματα μου πρόσφεραν πολύ σημαντική ειδίκευση, το μεν πρώτο στη χρήση και λειτουργία των Ενσωματωμένων Υπολογιστικών Συστημάτων στο χώρο της Πληροφορικής και το δεύτερο στη ανάλυση, σχεδίαση και κατασκευή Σύγχρονων Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και του ελέγχου της ποιότητας τους.

Στη διάρκεια της φοίτησης μου, βασική μου επιδίωξη αποτέλεσε η ενασχόληση με εργασίες και project που περιελάμβαναν Ανάλυση, Σχεδίαση και Κατασκευή Εφαρμογών και Προγραμμάτων, Διασφάλιση Ποιότητας Λογισμικού και Συστημάτων αλλά και την Ανάπτυξη Σύγχρονων Μεθόδων Βελτίωσης των Υπολογιστικών Συστημάτων. Ως εκ τούτου, τα τελευταία αποτελούν και τις βασικές επαγγελματικές μου βλέψεις – ανησυχίες.

Ως επαγγελματίας πληροφορικής, παρέχω Συμβουλές σε εταιρείες και ιδιώτες για τον τρόπο Βελτιστοποίησης των Ιστοσελίδων τους ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης (SEO). Παράλληλα παρέχω διευκρινήσεις και επισημάνσεις για την ευχρηστία των ιστοσελίδων τους, δηλαδή τρόπους βελτίωσης ώστε να είναι πιο προσιτές και εύκολες στην πλοήγηση τους. Επιπρόσθετα προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης και ανάλυσης των στοιχείων της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων (Web Analytics), με τέτοιο τρόπο ώστε η εκάστοτε εταιρεία αλλά και οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να χαράξουν την στρατηγική προσέγγισή του πελάτη – αναγνώστη τους.

Hire MeDownload Resume


WHAT CAN I DO

Web Development

Ανάπτυξη και Διαχείριση Ιστοσελίδων, Blog, e-shop κλπ.

Systems Development

Ανάπτυξη και Διαχείριση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων.

SEO

Εφαρμογή όλων των τεχνικών Βελτιστοποίησης Μηχανών Αναζήτησης
(SEO, Search Engine Optimization).

Internet Marketing

Εφαρμογή στρατηγικών Προώθησης, Internet Marketing και Ανάλυσης Επισκεψιμότητας.

Domain Name

Εύκολη και γρήγορη κατοχύρωση
Ονόματος ΧώρουDomain Name.

Web Hosting

Πολύ οικονομικός και ευέλικτος
Χώρος Φιλοξενίας  – Web Hosting.

WordPress

Το 43% των sites στο internet χρησιμοποιούν το WordPress.
WordPress Link

Joomla

The Flexible Platform Empowering Website Creators.
Joomla Link

TESTIMONIALS

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Το κατέβασα και είναι ασφαλές , και πολύ χρήσιμο. Ο Ιωάννης επίσης είναι πολύ βοηθητικός και άμεσως στις ερωτήσεις μου.

Stelios Georgopoulos

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Πολύ χρήσιμο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Λέων Παππάς

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής

Ευχαριστώ πολύ κ. Βενετεκίδη για την τηλ.  επαφή μας, την εξυπηρέτηση που είχα και τις διευκρινίσεις για την υπέροχη εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου. Ευχαριστώ και πάλι!

GEORG KAKULIDIS

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής

Πολύ καλό και πρακτικό.

panos kal

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Αρχείο Ανάλυσης Σωματικού Βάρους

Το αρχείο είναι πολύ λειτουργικό και απλό στην χρήση του.

Lampis Parotsidis

Δωρεάν Ηλεκτρονική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών για Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και μικρά Ξενοδοχεία

Πολύ καλή και απλή εφαρμογή για μια μικρή επιχείρηση. Συγχαρητήρια!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΣΑΚΗΣ

Δωρεάν Ηλεκτρονική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών για Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και μικρά Ξενοδοχεία

Σας Ευχαριστώ πάρα πολύ, έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, μου λύσατε τα χέρια !!!!

TheRgasystems

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Μπράβο για την πολύ καλή δουλειά. Δούλεψα το τιμολόγιο και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

S. P.

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Πολύ καλό παιδιά. Πρακτικό και εύχρηστο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Yannis Batsiolas

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής

Άψογος σε όλα! σ’ ευχαριστούμε!

Nick Saltas

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Είναι πολύ απλό και εύχρηστο όπως και στο βίντεο. Το συνιστώ για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό αρχείο με έχει εξυπηρετήσει πολύ!

PANAYIOTIS VAVAROUTSOS

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

Το αρχείο είναι πολύ εύχρηστο και προσαρμόσιμο, ιδανικό για μικρές επιχειρήσεις. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

YabaNV

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον δημιουργό! ότι πρέπει για μια μικρή επιχείρηση! Ευχαριστώ πολύ!

Γιάννης Αντωνίου

Δωρεάν Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο

ΤΕΛΕΙΟ!!! Τα συγχαρητήρια μου! Είναι αυτό που ψάχνω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

Σ. Μ.